Waarom is kokosnootolie de beste olie om te gebruiken voor olietrekken?

Olietrekken is een van de beste manieren geworden om vlekken, bacteriën op je tanden en tandvlees te verwijderen en de mondhygiëne te bevorderen. Deze praktijk dateert eigenlijk al duizenden jaren geleden - het is eindelijk populair geworden in veel landen, vooral in de VS. Deze praktijk wordt voornamelijk gebruikt in de ayurvedische geneeskunde en wordt beschouwd als een uitstekende orale ontgiftingsmethode, die eenvoudigweg wordt gedaan door een eetlepel olie in de mond te spoelen voor ongeveer 10 tot 20 minuten. Het werkt door de mondholte te reinigen op dezelfde manier waarop zeep het vuil op de aangebrachte oppervlakken reinigt.

In principe werkt het door de giftige stoffen uit de mond te verwijderen om een schoon oraal milieu te creëren, wat schadelijk is voor de algemene gezondheid. Over het algemeen is deze procedure waargenomen als een traditioneel Indiaas middel om tanden te helpen bleken; tandbederf te genezen; bloedend tandvlees te genezen; slechte adem te doden; hartaandoeningen te voorkomen; de keel te kalmeren; ontstekingen te verminderen; het immuunsysteem te versterken; en nog veel meer.

Hoe komt het dat van de oliën die voor deze praktijk worden gebruikt, kokosnootolie als de beste wordt beschouwd?

Ten eerste is het belangrijk op te merken dat veel onderzoek gedaan naar olie trekken meestal geteste sesamzaadolie, als zijnde een nietje in India, het is degene die wordt gebruikt door veel ayurvedische artsen. Echter, moderne olietrekken is meer verschoven naar het gebruik van kokosnootolie. Waarom? Omdat is aangetoond dat dit type olie hormonen in evenwicht brengt, de spijsvertering verbetert, de bloedsuikerspiegel in evenwicht brengt, de energie verbetert, de huid hydrateert, vet verbrandt en zelfs Candida doodt, cellulitis vermindert en rimpels en ouderdomsvlekken vermindert. En omdat kokosolie zeer goed opneembaar is, kunt u veel van de voordelen ervan ervaren door simpelweg aan de olie te trekken.

Bij het gebruik van dit type olie is het echter het beste om specifieke procedures te volgen om de meest gunstige resultaten te verkrijgen. Hier zijn de stappen die genomen moeten worden:

  • Neem op een zachte manier ongeveer 10 ml kokosolie in uw mond voor ongeveer 5 tot 15 minuten, terwijl u ervoor zorgt dat u geen van de olie inslikt. 
  • Spuug de opgeklopte olie uit in de vuilnisbak en spoel uw mond onmiddellijk uit met warm water. U kunt ook gezouten water gebruiken om die extra antimicrobiële eigenschappen te hebben. 
  • Tenslotte, poets je tanden normaal zoals je dat zou doen. 

Idealiter doet u dit 's ochtends voor u iets drinkt of uw tanden poetst, maar het werkt wel als u het op elk moment van de dag doet. En zo wordt het gedaan! Gemakkelijk! 

In eerste instantie raden wij aan om elke dag 2 weken en daarna 3 tot 4 keer per week aan olie te trekken. Zoals u ziet is dit slechts een eenvoudige procedure die zeer effectieve resultaten oplevert.