Waarom gebruiken we fluoride in onze tandpasta?

Er is altijd veel discussie over het gebruik van Fluoride in tandpasta, dus we wilden ons wegen. Onze Nul-afval-tandpastatabletten hebben een heerlijke pepermuntsmaak, schuimt mooi in de mond en ze bevatten wel fluoride, en hier zijn onze redenen waarom...

Wat is Fluoride?
Fluoride is een natuurlijk voorkomend mineraal en komt langzaam uit de aarde vrij in waterwegen. De meeste landen voegen ook fluoride toe aan hun water, omdat is aangetoond dat het tandglazuur versterkt en het tandbederf vermindert.

Hoe Fluoride werkt
Fluoride heeft 2 belangrijke voordelen. Het werkt door in ons speeksel te zitten en zich daar te binden met het calcium en fosfaat. De fluoride die door het glazuur van onze tanden wordt geabsorbeerd, trekt andere mineralen aan die werken om ons glazuur hard te houden. Het tweede voordeel is dat het een aantal van de chemicaliën die ons glazuur hard maken, vervangt door een chemische stof die beter bestand is tegen rottingsveroorzakende zuren en bacteriën.

 

Is Fluoride veilig?
Men is het er algemeen over eens dat Fluoride een positieve aanvulling is op elke tandhygiëneroutine. Er kunnen wat gezondheidsproblemen zijn als er systematisch (in plaats van plaats van plaatselijk - als tandpasta) teveel fluoride wordt ingenomen, maar normaal gesproken wordt er niet genoeg fluoride in het water gedaan om deze problemen te veroorzaken.


Wij geloven dat fluoride een belangrijk onderdeel is om onze tanden schoon, gezond en sterk te houden! We willen ook graag weten wat u ervan vindt?