Zult u zich aansluiten bij Unblocktober?

Deze maand zetten we ons in om de hoeveelheid plastic die in onze rivieren, zeeën en wateren terechtkomt te verminderen door kleine veranderingen aan te brengen in ons dagelijks leven en door rekening te houden met de manier waarop we ons ontdoen van dingen. Unblocktober is 's werelds eerste maand durende nationale campagne en bewustwordingsmaand om de gezondheid van onze riolen, riolen, waterlopen en zeeën te verbeteren - volledig gedreven door het Britse publiek. Ongeveer 8 miljoen ton plastic vindt elk jaar zijn weg naar onze waterwegen! Dit is veel plastic, maar we kunnen allemaal ons steentje bijdragen en helpen om dat aantal te verminderen.
 
Scroll om meer te weten te komen!
 
Er worden veel gangbare plastic voorwerpen door de afvoer gespoeld, waaronder flosdraad!
Als u flost, waarom schakelt u dan niet over op een kunststofvrije versie? De onze is veganistisch, wreedheidsvrij en werkt precies zoals standaard flosdraad, behalve dat het eco-vriendelijk is. 
 
Weet je wat fatbergs zijn? Dit is de ophoping van olie, vet, plastic en voedselresten die enorme verstoppingen veroorzaken in riolen en riolen, waardoor ze minder effectief werken dan ze uiteindelijk zelfs mogelijk in onze rivieren en zeeën zouden moeten morsen - waar elke dag ongeveer 8 miljoen stukjes plastic in terechtkomen.
Wist u dat de meeste natte doekjes voor meer dan 90% uit plastic bestaan en dat het meer dan 500 jaar duurt om ze af te breken? Het is bijna net zo erg als een plastic zak door het toilet doen! Het plastic dat gespoeld wordt, kan een impact hebben op het zeeleven, het watervervuilingsniveau en onze riolering. Kies voor iets duurzamer, zoals een flanel of doek, dat steeds opnieuw kan worden hergebruikt.
 
Dus, gaat u zich bij ons voegen voor Unblocktober 2020? 
Een volledige lijst met items om spoelen te voorkomen vindt u hier.