De 5 beste voedingsmiddelen voor gezonde tanden

Naast twee keer per dag borstelen en het houden van een regelmatige flossen schema, er zijn enkele andere dingen die we allemaal kunnen doen om onze tanden gezond te houden. We weten allemaal dat suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken kunnen bijdragen aan tandbederf, maar sommige voedingsmiddelen hebben vitaminen en eigenschappen die ons helpen om te lachen en gezond te houden.

Appels

Appels worden ook wel 'de tandenborstels van de natuur' genoemd. Hun zuurgraad kan de bacteriën doden die verantwoordelijk zijn voor een slechte adem. Ze helpen ook om de tanden te reinigen door voedselresten te verwijderen, perfect om onderweg vers te blijven.

Bladgroen

Bladgroenen, zoals spinazie of boerenkool, zijn niet alleen geweldig voor onze algemene gezondheid, maar ook voor onze tandheelkundige gezondheid. Ze zijn rijk aan calcium dat het tandglazuur versterkt!

Champignons

Deze paddenstoelen zijn gevonden om de bacteriën in onze monden in balans te brengen, wat betekent dat we de slechte bacteriën kunnen verminderen zonder het goede te schaden! Ze dragen ook bij aan een goede gezondheid van het tandvlees.

Amandelen

De meeste noten, maar vooral de amandelen, zijn een goede tussendoortje. Ze zijn gevuld met eiwitten en calcium, maar hebben een laag suikergehalte - perfect voor het behoud van een gezonde lach.