Het draaien van uw badkamer Nul-afval in 2020

Omdat plastic zo ingebakken is in onze cultuur, kan het een uitdaging zijn om te proberen het uit je levensstijl te verwijderen. Er zijn echter veel eenvoudige oplossingen voor uw badkamers die niet alleen het plastic afval verminderen en een positief effect hebben op het milieu maar kan ook een positief effect hebben op uw financiën!

Hoe?

Veel badkamerartikelen zoals een tandpasta en natuurlijk tandenborstels zijn gemaakt van plastic en worden meestal ook in plastic verpakt. Gelukkig kunnen deze artikelen gemakkelijk worden vervangen door herbruikbare artikelen die vrij zijn van plastic en die helpen om het plastic afvalprobleem aan te pakken.

Neem actie

Overweeg om oude tandenborstels te vervangen door bamboe-versies of een model met een recyclebare, vervangbare kop. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat uw schade aan het milieu zo minimaal mogelijk is, en dat dit uiteindelijk ook meestal goedkoper uitpakt. Als je eenmaal kleine veranderingen in je levensstijl doorvoert, besef je hoeveel impact je kunt hebben!

Uw impact

Door het maken van meer milieuvriendelijke swaps naar uw badkamer kunt u:
  • Het verminderen van plastic afval en het gebruik van onze natuurlijke hulpbronnen bij het creëren ervan
  • Voorkom de kans dat plastic afval in onze natuurlijke omgeving terechtkomt, waar het voor altijd zal blijven.
  • Bescherm onze dieren die plastic als voedsel kunnen zien

 

Kunststofvrij gaan kan een uitdaging zijn, maar is een waardige uitdaging om je op weg te helpen naar een meer duurzame manier van leven met kleine swaps hier en daar. We hebben veel mensen nodig die dit onvolmaakt doen in plaats van dat een paar mensen het perfect doen.