Wat is er zo geweldig aan Coconut Oil Pulling?

Misschien heb je gehoord over olietrekken van een vriend of heb je er iets over gezien op het web, maar je weet niet precies wat het is. Olietrekken is een soort ayurvedische geneeskunde waarbij een kleine hoeveelheid olie (volgens studies, waarvan de beste kokosnootolie is) enkele minuten wordt geslingerd en vervolgens wordt uitgespuugd. Hoewel het een groeiende trend lijkt, is dit traditionele Indiase ritueel niet nieuw en gaat het eigenlijk 3000 jaar terug in de tijd.

In tegenstelling tot sommige andere traditionele huismiddeltjes is olietrekken geen praktijk die gebaseerd is op pseudowetenschap. In feite tonen recente studies aan dat het echt helpt bij het aanpakken van bepaalde gezondheidsproblemen, zoals die in verband met de mond. Dus, waarom zou je dit gezondheidsritueel proberen? 

  • Het maakt de tanden wit en bevordert de mondhygiëne. Met olietrekken hoeft u geen chemische tand-witte strips meer te gebruiken, omdat kokosolie natuurlijke antivirale en antibiotische eigenschappen bevat die uw tanden reinigen en opvrolijken, met resultaten die u in slechts 2 weken tijd kunt zien. Heb je gehoord over Gwyneth Paltrow's favoriete schoonheidstrend? Nou, ze zorgde voor opschudding in de verzorgingsindustrie door te onthullen dat ze elke ochtend zo'n praktijk observeert. Daarnaast kan het trekken van olie helpen om tandholtes te verminderen en slechte adem te elimineren door het verwijderen van bacteriën en andere micro-organismen die tandbederf veroorzaken. In feite helpt het om plaque-geïnduceerde gingivitis te voorkomen.
  • Het ontgift het lichaam. Kiemen zijn als gif dat ontstekingen kan veroorzaken die leiden tot bepaalde ziekten, en ze komen het lichaam binnen via de mond. Nu, door het trekken van olie, verwijdert u giftige stoffen aan de bron voordat ze zich kunnen verspreiden en uw lichaam kunnen besmetten, waardoor u volledige ontgifting kunt ondergaan. Dit betekent ook dat je minder hoofdpijn en migraine moet ervaren, wat kan gebeuren als je onder giftige stress staat. De voordelen kunnen zich zelfs uitstrekken tot uw huid door het verwijderen van giftige stoffen die anders zouden voorkomen dat uw teint gaat glanzen. Dit gezondheidsritueel kan vaak de huiduitslag en andere huidproblemen drastisch verminderen of zelfs volledig opruimen.
  • Het kan de energie stimuleren. Het proces van het opruimen van gifstoffen van diep in je lichaam kan je immuunsysteem aan het werk zetten, waardoor je energieniveaus worden afgetapt. Nu, door het verwijderen van deze schadelijke stoffen in eerste instantie door middel van olietrekken, vermindert u de werklast van uw immuunsysteem om een dergelijke functie uit te voeren, waardoor u uw energie voor andere dingen kunt behouden en u zich een stuk beter voelt.
  • Het helpt bij hormonale veranderingen. Zonder dat u vreemde en giftige stoffen moet vastgrijpen, kunnen uw lichaamshormonen normaal functioneren zonder dat ze uit balans worden gebracht. Afhankelijk van uw gezondheidstoestand of hoe gecompromitteerd uw immuunsysteem is om mee te beginnen, zal olietrekken onmiddellijk of tot enkele weken positieve resultaten opleveren. Hoe dan ook, u moet zich vasthouden, want uiteindelijk zult u net zoveel van de effecten houden als de bestaande gebruikers.