5 Grote Manieren om je tanden natuurlijk te bleken

5 Grote Manieren om je tanden natuurlijk te bleken

Niemand wil een gele glimlach, maar als je de afgelopen jaren hebt opgelet, is de glimlach steeds witter geworden. Het is niet ongebruikelijk om een beroemdheid, een nieuwsanker of een buurman te zien die zo'n wit gebit heeft dat het volledig afleidt. Wil je een glimlach die "de kamer oplicht"? Het maakt niet uit hoe wit je je tanden wilt hebben, er zijn genoeg geweldige manieren om je tanden op natuurlijke wijze wit te maken om een mooie glimlach te krijgen. Bovendien is het thuis bleken van de tanden supergemakkelijk.

  1. Borstel je tanden na het eten of drinken...

De beste, en waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om uw tanden op natuurlijke wijze te bleken, is om uw tanden te poetsen na het eten. Dit kan moeilijk zijn als u een drukbezet persoon bent, maar deze eenvoudige (en bewezen) methode om uw tanden op natuurlijke wijze te bleken moet worden opgenomen in uw dagelijkse routine. Vergeet ook niet te flossen. Flossen is voor mensen niet zo gemakkelijk als poetsen. Toch zijn veel tandartsen en hygiënisten het erover eens dat flossen belangrijker is dan poetsen. Twee keer per dag flossen voor de beste, tandbesparende resultaten. Gewoon flossen kan gemakkelijk de vlekken tussen uw tanden verwijderen, waardoor ze er witter uitzien. 

  1. Kijk wat je in je mond stopt

Sommige voedingsmiddelen zoals koffie, thee en frisdrank veroorzaken vlekken op uw tanden. Probeer zo mogelijk te bezuinigen op dit soort voedsel en drink in plaats daarvan veel water. Probeer ook het roken van sigaretten te vermijden, omdat deze ook een schadelijk effect hebben op uw mondhygiëne.

  1. Eet knapperige vruchten en groenten

Appels, selderij en wortelen zijn allemaal geweldig voor je tanden. Knapperig fruit of groenten werken als de tandenborstel van de natuur. Gewoon kauwen verwijdert overtollig voedsel en bacteriën uit uw mond. Het helpt ook om vlekken op het oppervlak weg te schrobben. Niet alleen verwijdert de textuur voedseldeeltjes en bacteriën, maar de zuren in het fruit en de groenten trekken dubbel werk, waardoor de tanden witter blijven. Vooral appels bevatten appelzuur, de chemische stof die ook in aardbeien (en tandwitte producten) voorkomt en die oppervlaktevlekken verwijdert.

  1. Olietrekken met LiveCoco's Coconut Oil Pulling Kit

Olietrekken wordt gebruikt om de mondgezondheid te verbeteren en het lichaam te reinigen. Het proces is eigenlijk vrij eenvoudig, onschadelijk en zeer goedkoop. Neem gewoon een zakje uit je LiveCoco oil pulling kit en knijp de pure, biologische kokosolie in je mond. Daarna spoel je de olie 5-20 minuten lang rond in je mond. Na het spoelen spuug je de olie uit, spoel je je mond grondig uit met water en consumeer je 2-3 glazen water.

Om meer te weten te komen over wat olietrekken is en wat de voordelen van olietrekken zijn, bekijk de top 5 antwoorden op de meest gezochte olietrekvragen.

  1. Gebruik een stro!

Koffie, thee, frisdrank en wijn kunnen allemaal ernstige schade aan het glazuur van uw tanden veroorzaken. Gebruik waar mogelijk een rietje om de directe blootstelling aan de tanden te verminderen. Als het drinken van uw koffie of wijn uit een rietje gênanter is dan verkleurde tanden, zorg er dan voor dat u na het drinken van deze dranken onze #1 tip volgt.

Een gezonde en stralende glimlach is zeker iets om blij mee te zijn. Het eten van gezond voedsel, niet verrassend, kan een lange weg gaan in het verzekeren van uw tanden wit te blijven voor de komende jaren. Maar het hebben van een arsenaal aan natuurlijke manieren om uw tanden wit te maken, houdt u uit het kantoor van de tandarts.