Zijn elektrische tandenborstels de meest duurzame optie?

Als je op zoek bent naar een duurzamere badkamer, heb je misschien nagedacht over elektrische tandenborstels versus handtandenborstels. Het is een eeuwenoud debat, dus we wilden meedenken over de impact op het milieu en de beste manier om je tanden brandschoon te houden. 

  1. Elektrische tandenborstels gaan langer mee

De koppen van elektrische tandenborstels kunnen vele jaren meegaan, in vergelijking met handborstels die om de 3 maanden volledig vervangen moeten worden. Elektrische borstels hebben om de 3 maanden nieuwe opzetborstels nodig, maar als u onze recyclebare opzetborstels gebruikt die compatibel zijn met Oral-B, creëert u geen afval dat niet gerecycled kan worden! We kunnen echter ook de borstelharen van onze natuurlijke bamboe tandenborstel recyclen als u de voorkeur geeft aan een handmatige borstel. Als u een plastic tandenborstel gebruikt, is deze niet recyclebaar en zal dus eindigen op de stortplaats of in de oceaan! 

 

  1. Hoe vaak moet ik de borstelkop vervangen?

Zoals we hierboven al zeiden, moeten opzetborstels om de 3 maanden vervangen worden of als u ziek bent geweest. Dit voorkomt dat bacteriën en tandplak zich ophopen op de borstelharen en voorkomt dat ze het glazuur van uw tanden beschadigen doordat ze afslijten en rafelen. Wij bieden abonnementen en multipacks voor zowel onze recyclebare elektrische tandenborstelkoppen als onze handmatige bamboe tandenborstels. Dit betekent dat u er niet aan hoeft te denken om elke paar maanden opnieuw te bestellen - en u krijgt korting! 

 

  1. Zijn elektrische tandenborstels beter in het reinigen van tanden? 

Elektrische tandenborstels maken het gemakkelijker om uw tanden effectief en gedurende 2 minuten te poetsen. Dit komt omdat ze meestal ingebouwde timers hebben om ervoor te zorgen dat u uw tanden de juiste tijd poetst, en ze voorkomen dat u te hard poetst wat uw tandglazuur kan beschadigen.

 

Dus...wat is het verdict? 

Wij zijn voor persoonlijke keuzes en daarom bieden wij opzetborstels voor elektrische tandenborstels en bamboeborstels aan. U kunt beide opties naar ons terugsturen om te laten recyclen, wat betekent dat geen van beide opties plastic of afval zal veroorzaken dat op de stortplaats of in de oceaan terechtkomt, in tegenstelling tot niet recyclebare alternatieven.