Kokosnootolie is geweldig voor pasgeboren baby's!

Wie houdt er niet van de geur van verse kokosnoten in de ochtend? Niet alleen heeft het een geweldige smaak, kokosolie is de perfecte natuurlijke vochtinbrenger. Kokosolie heeft vele toepassingen voor pasgeboren baby's, waaronder het behandelen en voorkomen van luieruitslag. Het voedende gevoel van kokosolie veroorzaakt ook geen irritatie of jeuk, waardoor de huid glimmend en glad wordt. Maar voordat je naar buiten gaat en je eerste potje kokosolie koopt, lees dan eerst het etiket en begrijp wat je erin krijgt.

Beschikbare soorten kokosnootolie

Hoewel kokosnootolie in elke vorm geweldig is, zijn er 5 variëteiten waar u zich bewust van moet zijn:

Zuivere kokosnootolie - Verkregen uit droog kokosnootvlees dat wordt geplet om olie te extraheren. Er wordt niets aan de olie toegevoegd, dus het wordt als zuiver beschouwd.

Geraffineerde kokosnootolie - Deze olie gaat door het proces van verfijning: De olie wordt gebleekt, en ontgeurd om de kleur en geur te verwijderen. U zult dit soort olie waarschijnlijk willen vermijden.

Virgin Coconut Oil - Rechtstreeks verkregen uit kokosmelk en niet uit het vlees. Tijdens de extractie wordt de melk niet verhit, zodat het zijn aangename smaak, geur en gezonde antioxidanten behoudt.

Biologische kokosnootolie - Dit type olie wordt rechtstreeks gewonnen uit kokospalmen die zijn gekweekt zonder gebruik te maken van chemische meststoffen. Tijdens het hele extractieproces worden geen chemicaliën gebruikt.

Biologische Virgin Coconut Oil - Verkregen door het extraheren van olie uit organisch opgekweekte kokosnoten. Tijdens het hele extractie- en verwerkingsproces worden geen chemicaliën gebruikt.

Voordelen van kokosnootolie voor baby's!

  • Kan worden gebruikt als babyolie

Pasgeborenen worden geboren met een speciale vacht op hun huid om ze te beschermen tegen het milieu, dus ze hebben geen lotion nodig. Het gebruik van kokosnootolie om de huid van een baby te beschermen, helpt hen om vitaminen en gezonde vetten aan hun huid te geven als hun lichaam groeit. De olie is ook geweldig omdat het vermijdt en harde geur of chemicaliën die in traditionele vochtinbrengers op de markt komen.

  • Gebruik kokosnootolie voor het genezen van snijwonden en wonden

Met zijn vermogen om collageen te stimuleren, kan virgin kokosolie helpen bij de genezing van snijwonden en wonden op de gevoelige huid van een baby. De antioxiderende eigenschappen van kokosolie zijn een essentieel onderdeel van het herstelproces.

  • Voeg kokosnootolie toe aan babyvoeding voor een voedingsboost

Kokosnootolie gaat prima samen met babyvoeding! Het is hypoallergeen en bevat laurinezuur, wat de spijsvertering veel makkelijker maakt. Dit maakt het makkelijker voor baby's om gezonde voedingsstoffen te absorberen uit wortelen, bladgroen, pompoen en pompoenachtige groenten.

  • Gebruik kokosnootolie als massageolie

Met zijn chemische vrije eigenschappen is het gebruik van kokosolie om je baby te masseren een van de beste 'all-natuurlijke' manieren om te gaan. Het masseren van je baby kan hem of haar helpen om te kalmeren voor hij of zij slaapt en kan het parasympatische zenuwstelsel activeren.

  • Behandeling van luieruitslag

Na het verschonen van een luier kunt u het beste het gebruik van zalven en oliën op chemische basis vermijden. Probeer kokosnootolie te gebruiken om de kont van uw baby te beschermen en eventuele bestaande huiduitslag te behandelen. De antibacteriële eigenschappen van kokosolie zorgen ervoor dat er geen verdere irritatie optreedt.

Kokosolie is een geweldig supervoedsel voor meerdere doeleinden, dat voor alles kan worden gebruikt, van koken tot schoonheid. Wil je meer lezen over de voordelen van kokosolie? Neem een kijkje op de LiveCoco blog en vergeet niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief om 20% korting te krijgen op ons vlaggenschip oil pulling kit.