Kokosnootolie: Meer dan alleen een Moisturiser

Wist je dat er een supervoedsel in je eigen keuken zou kunnen liggen? De gezondheidsvoordelen van kokosolie zijn goed gedocumenteerd waardoor het het perfecte ingrediënt is om toe te voegen aan uw dagelijks leven! Maar de voordelen van kokosolie zijn enorm. Naast het feit dat het een geweldige remedie is voor het kalmeren van droge handen, gebruiken bedrijven zoals Sephora al jaren kokosolie als basisingrediënt in hun organische en natuurlijke make-up formules! Vrouwen gebruiken dit verfraaiende middel om een zachte, soepele huid en glanzend haar te verkrijgen, maar het heeft ons nog veel meer te bieden. Dit parelwitte vet blijft vast bij kamertemperatuur en is relatief goed houdbaar. Van kogelvrije koffie tot kokosnootsmoothies, het is in de diëten van vele gezondheidsdeskundigen gesijpeld die zweren bij zijn natuurlijke goedheid en terecht!

  • Een enorme gewichtsverliestoeslag: Terwijl het bestaat uit 90% verzadigd vet, is kokosnootolie geprezen als een goed soort verzadigd vet. Het hoge niveau van middelgrote vetzuurketens binnenin maken het een ideale gezondheidskeuze die het cholesterolgehalte verlaagt en je een verzadigend effect geeft dat voorkomt dat je te veel eet. Het wordt ook onmiddellijk verwerkt door de lever om te zetten in energie, waardoor de opslag van overtollige vetten wordt voorkomen.
  • Gloeiende huid en glanzend haar: Kokosnootolie wordt traditioneel in vele culturen gebruikt om de huid te laten gloeien en het haar meer te laten gloeien. Het werkt tot diep in de huid om de huid te voeden en de huidvriendelijke lipiden overwinnen de effecten van droogte en eczeem.
  • Sprankelende tanden witter: Kokosolie wordt vaak gebruikt bij oil pulling, waarbij het helpt onzuiverheden en bacteriën uit te logen om gezond tandvlees te bevorderen. Het helpt ook om zich te ontdoen van gele vlekken die worden veroorzaakt door cafeïne en roken. Als je op zoek bent naar wittere, schonere tanden, overweeg dan om te investeren in een goede oil pulling kit.
  • Perfect om te koken: Kokosolie gaat niet slecht als het wordt verwarmd en is daarom een perfecte oplossing om groenten te roerbakken en een beetje smaak toe te voegen aan uw recepten. Het heeft een grote voorkeur in Thaise gerechten en geeft die nootachtige smaak om de smaak te verbeteren. Veel internationale keukens vertrouwen op kokosolie voor die perfecte mix van smaak die zowel hartig als aromatisch is.
  • Geweldige make-up remover: Kokosolie is een perfecte make-up remover die zich ontdoet van vuil en hardnekkige make-up zonder hard te zijn voor de huid zoals sommige removers. Het reinigt de poriën diep in de huid zodat er geen plotselinge puistjes ontstaan.

Kokosolie is een veel voorkomend ingrediënt in bijna alle keukens en kan wonderen doen voor je huid. Zijn rijke smaak en talrijke voordelen hebben het een populaire keuze gemaakt onder chef-koks en fitnessexperts. Het is niet alleen kosteneffectief, maar kan u ook helpen uw totale gewicht te beheren, de conditie van uw huid te verbeteren, onzuiverheden te verwijderen en uw huid te verfrissen tot diep in de poriën. Virgin koudgeperste kokosolie is een van de zuiverste en beste kwaliteit kokosolie die verkrijgbaar is op de markt en in de meeste gezondheidswinkels. Dus waar wacht u nog op? Ga vandaag nog de jouwe pakken!