Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kokosolie?

De kokosnoot heeft zowel binnen als buiten verbazingwekkende voordelen, en er zijn tal van gezondheidsvoordelen aan verbonden.

Water van een jonge kokosnoot is niet alleen een verfrissende drank, maar ook een zeer gezonde. Kokoswater is een goede bron van elektrolyten waaronder kalium, natrium en andere mineralen en vitaminen, zoals vitamine C. Het witte vruchtvlees van een kokosnoot bevat een hoog gehalte aan kalium en mangaan (en smaakt heerlijk in de woestijn!).

Voordelen voor de gezondheid van kokosnootolie

  1. Gezondheid van het hart

Hartziekte is een van de belangrijkste doodsoorzaken in de VS, een probleem dat bijna niet voorkomt in Polynesië en Sri Lanka, waar kokosnoot een hoofdbestanddeel van het dieet is. Studies hebben aangetoond dat de mensen in deze gebieden niet lijden aan hartziekten of een hoog serumcholesterolgehalte, ook al bevatten de kokosnoten een grote hoeveelheid vetzuren. Het vetzuur in kokosnoten is laurinezuur en het voorkomt actief hartproblemen. Laurinezuur is een gezonde bron van vetzuren! Ja, gezonde vetten!

Bovendien verhoogt kokosnootolie het LDL-gehalte niet, waardoor slagaders effectief worden voorkomen en het risico op atherosclerose wordt verkleind.

  1. Versterkt het immuunsysteem

Kokosolie bevat ook caprinezuur, antimicrobiële lipiden en caprylzuur, die allemaal antibacterieel, schimmelwerend en antiviraal zijn. Wanneer laurinezuur door het menselijk lichaam wordt omgezet in monolaurine, wordt het ook een effectieve manier om met bacteriën en virussen, waaronder HIV, om te gaan.

  1. Bevordert een betere spijsvertering

De voordelen van kokosolie voor de gezondheid vermenigvuldigen zich bij gebruik als bakolie, omdat het de spijsvertering kan verbeteren en bescherming biedt tegen indigestie, als gevolg van de verzadigde vetten die antimicrobiële eigenschappen hebben. U hoeft zich geen zorgen te maken over parasieten, bacteriën en schimmels die uw spijsverteringsstelsel kunnen verwoesten als kokosolie deel uitmaakt van uw dieet!

  1. Huid- en haarverzorging

Kokosnootolie wordt gebruikt bij het maken van cosmetica, zepen, haarolie en massageolie, zodat je weet dat het veilig is om te gebruiken, of het nu in een ruwe of verwerkte vorm is. Op de huid werkt het als een vochtinbrengende crème en een kuur voor een breed scala aan huidproblemen, van dermatitis tot vroegtijdige veroudering. Het kan ook de veroudering vertragen, vanwege de antioxiderende eigenschappen.

Een van de redenen dat kokosnootolie op grote schaal wordt gebruikt voor haarverzorging in het Indiase subcontinent, is het vermogen om eiwitverlies te verminderen, wat haarschade veroorzaakt. Het helpt ook de hoofdhuid te hydrateren om roos te voorkomen en beschermt het haar tegen hysterische vermoeidheid.

Kokosolie wordt ook gebruikt voor het trekken van olie, wat wordt gedaan om de mond te ontgiften en de tanden te bleken. Als een oude ayurvedische traditie die generaties lang is doorgegeven, weet je dat het werkt!