Kokosnootolie trekken 101: Krijg Wittere Tanden in 14 Dagen

"Trekt de olie daadwerkelijk giftige stoffen uit je tanden? Ik kan geen enkele wetenschap vinden die bewijst dat het trekken van olie je mond ontgift, alleen maar een getuigenis. Dit zijn vragen die je misschien stelt als je onderzoekt of olietrekken echt werkt. In deze post zullen we de geschiedenis van olietrekken uitsplitsen en hoe het is bewezen dat het je wittere tanden geeft in 14 dagen.

  LiveCoco Coconut Oil Pulling voor Natuurlijke Tanden Bleken

 Olietrekken 101

Olietrekken werd pas ongeveer 20 jaar geleden geïntroduceerd in de westerse wereld. De methode is een groeiende trend die heeft gezien honderden, zo niet duizenden getuigenissen van individuen met een gloeiende huid, gezondere harten, en natuurlijk wittere tanden. Zie enkele van die getuigenissen hieronder:

Als je het nog niet weet, is olietrekken een 3.000 jaar oude Ayurveda-praktijk waarbij je een eetlepel olie (sesam-, kokosnoot- of zonnebloemolie) ongeveer 20 minuten in je mond moet slingeren. De praktijk is historisch gezien gebruikt als een methode om de mond te ontgiften en de tanden en het tandvlees te reinigen.

De wetenschap achter olietrekken

Tijdens het zwiepproces vermengt de olie zich met speeksel en werkt gezamenlijk aan het bereiken van krappe plekken waar bacteriën zich verstoppen. Oliën, zoals die met antibacteriële eigenschappen zoals kokosolie, binden zich vervolgens aan plaque en vangen het op in een dikke vloeistof. Deze vloeistof zit vol met giftige stoffen en vetten en wordt verwijderd wanneer de olie wordt uitgespuwd. Zorg ervoor dat u de olie NIET ZWALT, omdat dit leidt tot een herabsorptie van giftige stoffen.  

Hoewel de methode door het "Journal of Oral Health" en de "Community Tandheelkunde" gemengd is beoordeeld, zijn de positieve resultaten allemaal vergelijkbaar. Proefpersonen met een lichte tot matige tandvleesaandoening en een aanzienlijke plaque-opbouw kregen instructies om het trekken van olie in hun dagelijkse routine in te voeren. Na 45 dagen werd de plaquevorming bij de meeste proefpersonen aanzienlijk verminderd. Het percentage Gingivitis werd ook met meer dan 50 procent verminderd bij alle proefpersonen die deze handige methode aan hun dagelijkse poetsroutine toevoegden. 

LiveCoco beoordelingen

Stappen naar olietrekken

Stap 1: Livecoco Oil Pulling

You can go to any grocery store and find natural coconut oil in the oil section, or you can order a convenient travel friendly kit such as the one we offer here at Livecoco. The taste of pure coconut oil may be overwhelming for some individuals, so we add a drop of mint to give oil pullers a pleasant experience. Take 1-3 teaspoons (or one-tube) of coconut oil and place it in your mouth.

Stap 2: Swish voor 20 minuten

Met de olie in je mond, spoel je het terug voor 15-20 minuten. Je zou moeten merken dat de vloeistof ongeveer halverwege je routine dikker wordt. Als u zich overweldigd voelt, spuug dan een beetje (niet alles) van de vloeistof uit en blijf het rondzwemmen in uw mond. Vergeet niet dat deze vloeistof al die vreselijke giftige stoffen vastgrijpt!

Stap 3: Spuug de olie uit en borstel je tanden...

Spuug na 20 minuten de olie in je mond. Spoel grondig met lauw water en poets dan op natuurlijke wijze uw tanden. Veel mensen melden dat ze hun tanden een paar tinten witter zien worden na de eerste keer dat ze olie trekken! Herhaal het proces dagelijks en na 14 dagen zou u aanzienlijke resultaten moeten zien.