Hoe beïnvloedt suiker je tanden?

Suiker staat erom bekend dat het tandbederf veroorzaakt, en dat doet het door het vormen van tandplak op je tanden. Als er zich eenmaal tandplak op uw tanden opbouwt, kan het het glazuur gaan oplossen. Tweemaal daags poetsen helpt om de plaque te verwijderen - als deze niet wordt verwijderd, kan deze verharden en moeten de tanden door een professional worden gereinigd.

Onthoud: Het is niet alleen de hoeveelheid suiker die we eten of drinken die het verval veroorzaakt, maar ook hoe vaak we suikerhoudende dranken en maaltijden consumeren. 
Hier zijn 5 manieren om het effect van suiker op je tanden te verminderen... 

Stoppen met Fizzy Drinks

Bruisende dranken zitten vol met suiker, en de bruisende is zuur, wat kan leiden tot tanderosie. Het is beter om over te schakelen op iets als water of zelfs vruchtensap - maar wees voorzichtig, want deze bevatten verborgen suikers.

Suikersnacks verminderen

Het risico op tandbederf neemt toe naarmate de hoeveelheid en de frequentie van de suikerconsumptie toeneemt, dus probeer gezondere snacks te eten of minder vaak.

Twee keer per dag borstelen

Het schoonhouden van de tanden door regelmatig te poetsen helpt bederf te voorkomen. Flossen helpt ook om alles te verwijderen wat vastzit in uw tanden, wat gemist kan worden bij het poetsen. Poets na het eten van suikerhoudende voedingsmiddelen, als u dat kunt, uw tanden om de opbouw van tandplak te helpen voorkomen.

Gebruik een Fluoride Tandpasta

Fluoride helpt om verzwakt tandglazuur te herstellen, vroege tekenen van tandbederf om te keren en het verlies van mineralen uit uw glazuur te vertragen. We denken dat het een belangrijk onderdeel is van het hebben van gezonde tanden, daarom stoppen we het in onze tandpastatabletten.

Tandartscontrole

Er is geen vaste regel over hoe vaak u de tandarts moet bezoeken, dus vraag uw tandarts hoe vaak hij u aanbeveelt. Zorg ervoor dat u uw afspraken nakomt, want zij kunnen eventuele problemen vroegtijdig signaleren en helpen om bederf te voorkomen!