Onze lijst met 15 gezondheids- en schoonheidsvoordelen van kokosnootolie

Er is veel vraag naar biologische schoonheidsproducten, vooral naar producten die de altijd zo verbazingwekkende kokosnootolie bevatten. Niet alleen gebruiken mensen over de hele wereld het om te koken, ze gebruiken het in hun dagelijks leven als haarconditioner, meubelreiniger en onze favoriet: tandenwitter.

Hier zijn 15 gezondheids- en schoonheidsvoordelen van kokosolie die je moet proberen:

  1. Haarconditioner: Combineer organische kokosolie met extra vierge olijfolie en breng het aan op je haar. Masseer het mengsel in je hoofdhuid, wikkel je haar vervolgens in een douchekapje en houd het een nachtje aan. Was je haar 's morgens met shampoo om alle overtollige oliën kwijt te raken. Uw haar zal glanzend, zacht en glad zijn.
  2. Body Moisturizer: Kokosnootolie is een geweldige manier om je lichaam te hydrateren, vooral na het scheren. Voel je vrij om je lichaam van top tot teen te doordrenken met kokosolie. Je huid zal alle oliën en voedingsstoffen die de gezonde olie biedt absorberen.
  3. Zelfgemaakte Deodorant: Ga naar de keuken en meng bakpoeder, maïszetmeel en kokosolie goed tot een gladde massa. U kunt ook essentiële oliën toevoegen om de geur te verbeteren indien gewenst. Bewaar het mengsel op een koele plaats en geniet van de voordelen van de natuurlijke deodorant.
  4. Looi-olie: Als uw huid NIET gemakkelijk verbrandt, kan kokosolie worden gebruikt als een geweldig hulpmiddel bij het bruinen. U kunt snel en gemakkelijk bruin worden met behulp van kokosolie, het kan u die zonnige gloed geven die u altijd al wilde in de zomer.
  5. Body Scrub: Voeg een vierde kopje suiker toe aan een halve kop kokosolie voor een zelfgemaakte body scrub. Het kan dode huid verwijderen en je lichaam zijdezacht laten aanvoelen.
  6. Tandenwitsysteem: De kunst van het "olietrekken", dat bestaat uit het rondzwepen van ruwe kokosnootolie in je mond gedurende 20 minuten om je tanden te bleken, bestaat al tientallen jaren. Probeer het eens 14 dagen lang en kijk hoe je tanden witter worden. 
  7. Lippenbalsem: Als je kokosnootolie met vaseline mengt kan het fungeren als een natuurlijke lippenbalsem. Het kan enige tijd duren voordat het effect merkbaar is, maar uiteindelijk zullen je lippen gladder aanvoelen.
  8. Antifrizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzondoekje: Als je van nature kroeshaar hebt, doe dan een druppel olie in je hand en strijk het glad op die wegvliegen en de uiteinden van je haar om het kroes te temmen. Het doet wonderen!
  9. Zelfgemaakte zeep: Door loog, water, kokosnootolie en andere etherische oliën samen te voegen wordt een vaste zeep gemaakt. Door die zeep elke dag te gebruiken voelt uw huid zachter en schoner aan.
  10. Make-upverwijderaar: Als je een droge huid hebt, probeer dan kokosnootolie te gebruiken als een dagelijkse make-up remover. Het slaagt niet alleen in het verwijderen van al die make-up en vuil, maar het werkt ook om uw huid aan het eind van de dag te verfijnen. Een gemakkelijke manier om twee vliegen in een klap te slaan.
  11. Scheerschuim: Kokosnootolie is een goed alternatief voor scheerschuim, vooral als je gemakkelijk scheermesjes krijgt. De olie helpt huidirritatie te voorkomen. Wees voorbereid om uw scheermes goed te reinigen als u deze methode gebruikt, en neem de tijd om te scheren zodat u geen vlekken mist.
  12. Badolie: Doe een beetje kokosnootolie in je badwater en je zult het heerlijk vinden hoe zacht en soepel je huid daarna aanvoelt.
  13. Aromatherapie: De geur van kokosnootolie kan hoofdpijn en andere lichamelijke pijnen helpen verlichten. Als ik bijvoorbeeld hoofdpijn heb, meng ik kokosolie met lavendel en masseer het in mijn slapen en de achterkant van mijn nek om de pijn te helpen verlichten.
  14. Bestrijdt de vergrijzing: Kokosnootolie is misschien niet de fontein van de jeugd, maar het helpt wel bij rimpels en ouderdomsvlekken. Het zal de veroudering niet helemaal doen verdwijnen, maar het kan ervoor zorgen dat die vlekken in de loop van de tijd minder zichtbaar worden voor het oog.
  15. Cosmetische gloed: Een van mijn favoriete toepassingen van kokosolie is het gebruik ervan als een make-up highlighter. Als je een beetje glans aan je look wilt toevoegen, sprits dan wat van de olie op je jukbeenderen om jezelf een natuurlijke gloed te geven.