Waarom is olietrekken geweldig voor je mondhygiëne?

Vandaag zullen we uitleggen hoe geweldig het trekken van olie is voor je mondhygiëne.

U moet inmiddels wel gehoord hebben over de effectiviteit van kokosnootolie als een geweldige vochtinbrengende crème en een uitstekende haarconditioner. Maar wist je dat olietrekken je een frisse adem kan geven en je tanden kan bleken? Het is bewezen dat het trekken van kokosolie een enorme verbetering van de mondgezondheid oplevert. Lees verder om uit te vinden waarom.

Olietrekken wordt al duizenden jaren gebruikt als remedie waarbij je gewoon 5 tot 20 minuten olie rond je mond moet spoelen. Deze methode helpt het aantal schadelijke bacteriën in de mond te verminderen en de opbouw van tandplak te verminderen. Een beetje plak op de tanden is niet al te schadelijk, maar het laten zitten en opbouwen kan leiden tot een slechte adem, geel getinte tanden en tandvleesontsteking.

Olietrekken is een geweldige manier om moeilijk bereikbare bacteriën te verwijderen die zich in je mond kunnen ophopen. De olie hecht zich aan de bacteriën en de tandplak en maakt het u gemakkelijk om deze uit uw mond te spuwen.

Tegenwoordig wordt het trekken van kokosnootolie gefantaseerd vanwege de groeiende lijst van gezondheidsvoordelen. Een van die voordelen komt voort uit het laurinezuur in de kokosolie. Het is bewezen dat dit zuur bacteriën, schimmels en virussen in de mond doodt.

Kokosnootolie smaakt beter dan andere oliën en het vermogen om je wittere tanden te geven in 14 dagen is uitstekend! Het is ook relatief goedkoop in vergelijking met andere tandblekende alternatieven die op de markt verkrijgbaar zijn.

Dus hoe kunnen we eigenlijk olietrekken?

Het is heel eenvoudig, open gewoon een van onze olietrekzakjes en leeg onze natuurlijke kokosnootolie trekformule in je mond en zwiep het tussen je tanden voor ongeveer 5 tot 20 minuten. Daarna spuug je het uit in je vuilnisbak en poets je je tanden. Olietrekken met kokosolie is geweldig voor het verbeteren van je mondhygiëne. Bestel je eerste olietrekkerset bij LiveCoco en maak je klaar om weer te gaan glimlachen!

 

Voor meer voordelen van olietrekken met kokosnootolie, zie:

https://www.livecoco.com/blogs/news/q-a-5-answers-to-your-most-searched-oil-pulling-questions

https://www.livecoco.com/blogs/news/11-benefits-of-oil-pulling-aside-from-whiter-teeth