Werkt kokosnootolie trekken eigenlijk wel?

Mondgezondheid en mondhygiëne zijn de laatste tijd een hot topic geworden met de toenemende berichten over tandbederf en tandvleesaandoeningen in de media. Dit verklaart waarom we verder gaan dan het kopen en uitproberen van producten die onze mondgezondheid kunnen helpen verbeteren en een slechte adem kunnen voorkomen. Een van deze manieren die pas sinds kort veel aandacht krijgt, is olietrekken.

Dus je zoekt online naar antwoorden over de oude ayurvedische traditie en ontdekt getuigenissen die bewijzen dat de methode echt is. Je leest dat het trekken van olie je wittere tanden zal geven, plaque zal verminderen en de opbouw van bacteriën zal voorkomen, maar je bent nog steeds sceptisch. Een van de vragen die iedereen heeft is: Werkt olietrekken eigenlijk wel? Nou om dat te beantwoorden, moeten we begrijpen wat olietrekken eigenlijk is.

WAT IN DE WERELD IS OLIETREKKEN?

Olietrekken is eigenlijk een oude methode om de mond te spoelen, waarbij je 10 tot 20 minuten lang wat natuurlijke, organische olie rond je mond spoelt. Het is een oude ayurvedische traditie die wordt gebruikt om de mond te ontgiften en de tanden te bleken. In de oudheid hadden mensen niet de luxe van tandenborstels en tandpasta's, dit was een van de verschillende middelen die ze gebruikten om hun hoektanden en kiezen sterk en gezond te houden.

SOORTEN OLIETREKKEN

Olietrekken kan worden uitgevoerd met behulp van een verscheidenheid aan natuurlijke oliën - traditionele zijn onder andere sesam- of boterolie en hedendaagse middelen hebben gezien dat mensen deze vervangen door zonnebloem- en olijfolie.

Toch, volgens een onderzoek uitgevoerd in de Athlone Institute of Technology in Ierlandkokosnootolie is de beste optie om tandbederf tegen te gaan en een wittere tint te krijgen (het is toevallig ook onze favoriete soort olie!). Wat kokosolie zo uniek maakt is dat het de enige olie is die de mogelijkheid heeft om de groei van Streptococcus mutans te voorkomen, een bacterie die de primaire oorzaak is van glazuurschade en tandbederf. Het werkt in lage concentraties en is zo het perfecte middel geworden om slechte adem te bestrijden en te voorkomen en plaque te verminderen.

WERKT OLIETREKKEN EIGENLIJK WEL?

Als het gaat om het trekken van olie, lijkt niet iedereen het idee te verkopen. Mensen hebben de neiging om bang te zijn dat ze uiteindelijk hun geld zullen verspillen aan een product dat hen niet de resultaten zal geven waar ze naar op zoek zijn. Maar vrees niet; de reden dat het moeilijk is om antwoorden te vinden is omdat het concept van olietrekken pas sinds kort massaal wordt erkend. Studies hebben zich een weg naar de oppervlakte gebaand die suggereert dat olietrekken in feite een zeer effectieve en gezonde methode is om te zorgen voor een eersteklas mondhygiëne.

De olie trekt of 'trekt' de slechte bacteriën en gifstoffen eruit die troost hebben gevonden in uw tandvlees en speekselklieren en voorkomt aantasting van de tandplak, waardoor de tanden witter worden, een slechte adem wordt verminderd en een schat aan mondproblemen zoals gaatjes en tandvleesontsteking wordt voorkomen. Het werkt in wezen als een magneet.

MOET IK HET PROBEREN?

Ja! Als u iemand bent die een perfecte set van parelwitjes wil hebben met behulp van een 100% natuurlijke methode om tanden te bleken, dan moet u zeker olie trekken proberen. Probeer het voor 14 dagen en het resultaat zelf zien. Als je eenmaal begint te zien dat je tanden witter worden, zul je zelf zeker een regelmatige olietrekker worden!