11 Voordelen van olietrekken, naast wittere tanden

Kokosolie is de alles-in-één oplossing voor bijna alles. Je kunt ermee koken, het in je haar doen, ermee in je mond zwieren en eigenlijk kun je er een heel nieuw mens mee worden. De overweldigende voordelen van kokosolie trekken zijn eindeloos!

Je hebt vast wel eens van olietrekken gehoord. Het bestaat al heel lang, maar is de laatste jaren steeds populairder geworden. Maar het beste van olietrekken? Het is makkelijk om te doen! Klik hier om het te proberen.

Maar oil pulling doet meer dan alleen je tanden witter maken, hier zijn 11 (niet zo geheime) voordelen van het trekken van kokosolie.

1) Voorkomt gaatjes

Door met kokosolie te spoelen, trek je de bacteriën eruit die zich tussen tanden en tandvlees verstoppen. Door deze bacteriën kwijt te raken, voorkom je dat er ooit gaatjes in je mond ontstaan.

2) Gaat slechte adem tegen

Door al die gifstoffen uit je mond te trekken, is het logisch dat het verwijderen van die gifstoffen je adem verfrist, toch? Kokosolie pulling is een goed alternatief voor agressieve mondspoelingen gevuld met alcohol.

3) Vermindert Gingivitis

De wrijving die ontstaat bij oil pulling heeft een zeepachtig effect in je mond. Deze reiniging gaat tot diep in de moeilijk bereikbare delen van je tandvlees en doodt alle ziektekiemen die gingivitis kunnen veroorzaken.

4) Voorkomt hartaandoeningen

Je mondgezondheid is erg belangrijk voor de algehele gezondheid van je lichaam. Bacteriën in je mond kunnen doorsijpelen in de bloedstroom en arteriële plaqueopbouw veroorzaken (waarvan bekend is dat het bijdraagt aan hartaandoeningen). Olietrekken voorkomt dat deze bacteriën ooit in je bloedbaan terechtkomen.

5) Ontgift het lichaam

Bacteriën in het lichaam veroorzaken ontstekingen en ziektes die je lichaam ziek maken. Door deze bacteriën bij de bron te doden, zullen jij en je lichaam zich veel beter voelen. En door je tong te reinigen, reinig je eigenlijk je hele lichaam!

6) Versterkt het immuunsysteem

Kokosolie zit vol met vitamine A en natuurlijke vetzuren. Het is de perfecte manier om je immuunsysteem een boost te geven. Door bacteriën te verwijderen via olietrekken, voorkom je de opbouw van toxische stress.

7) Verzacht droge kelen

Het beste van het gebruik van kokosolie? Het is licht verteerbaar. Je wilt het na het slikken niet doorslikken, want dan zit de dikke vloeistof vol met slechte stoffen, maar het valt niet te ontkennen dat het slikken in je mond alles glad en verzachtend voor je keel maakt.

8) Verhoogt de energie

Als het immuunsysteem hard bezig is giftige afvalstoffen op te ruimen, onttrekt dat veel energie aan ons energieniveau. Door die gifstoffen bij de bron te verwijderen (meestal de mond), hoeft ons lichaam minder werk te verzetten, waardoor we ons geweldig voelen!

9) Geneest gebarsten lippen

Kokosolie zit boordevol vetoplosbare vitamines en is de perfecte natuurlijke manier om je lippen zacht en soepel te houden tijdens de droge wintermaanden. Doe jezelf een plezier en investeer vandaag nog in een oil pulling kit van goede kwaliteit.

10) Vermindert Acne

De overvloed aan vitamine E in kokosolie zit boordevol antioxidanten die kunnen helpen je huid te zuiveren. Door gifstoffen te verwijderen, verlicht je je lichaam van extra stress, en help je acne te voorkomen.

11) Vermindert hoofdpijn

Een opeenhoping van gifstoffen in het lichaam kan leiden tot hoofdpijn, en oil pulling helpt die gifstoffen te verwijderen, waardoor hoofdpijn en migraine verminderen.

Nu je de bijkomende voordelen van olietrekken ontdekt hebt, waarom probeer je het niet 14 dagen uit en vertel ons hoe je je voelt. We weten zeker dat je lichaam en je geest je dankbaar zullen zijn =).